Otomatik kapılar giriş ve çıkışın kontrol edilmesinin talep edildiği kapılarda kullanılabilirler. Kumanda kontrollü, buton kontrollü, metal dedektör kontrollü, araç tanıma ve plaka okuma sistemleri kontrollü vb. sistemlerle giriş ve çıkışların kontrolü sağlanabilmektedir.

Kullanılabilecek nokta fotosel sistemleri ile ürünün açılış ve kapanışı sırasında geçiş yapan araç, cisim yada diğer unsurların zarar görmesi engellenir.

Otomatik kayar kapılarda motor ve ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kapı ağırlığıdır. Kapı ağırlığına uygun olarak seçilmeyen motor türleri, motor çalışma esnasında aşırı yük binmesinden kaynaklı olarak ısınma, zorlanmadan kaynaklı olarak dişli sıyırma ve neticesinde de motor kartının yanmasına sebebiyet verecektir. Kapı ağırlığına ve kullanım yoğunluğuna uygun olarak seçilen motor türü uzun ömürlü olacaktır ve sorunsuz çalışacaktır.

Motor türleri 220v(AC) ve 24V(DC) olmak üzere iki ana grupta toplanmaktadır. Yoğun kullanım olacak yerlerde 24V(DC) motorlar tercih edilebilir. Motor kartına dahili yada harici olarak ilave edilen batarya kitleri sayesinde kapı sisteminin enerji kesintilerinde de çalışma olanağı sunması sağlanabilmektedir. Standart olarak yer alan manuele alma anahtarı sayesinde otomatik kapıların enerji kesintilerinde manuel olarak kullanımı da sağlanabilmektedir.

Kapıların uzunluğuna ve ağırlığına göre kullanılabilecek olan Plastik (içerisi destek saclı) ve Metal olmak üzere iki adet kremayer dişli türü vardır. Kremayer dişliler standart olarak 1’er metrelik boylardan oluşmaktadır ve birbirine eklenerek kapı uzunluğuna uygun hale getirilebilir.

Kapı montajlarının yapılabilmesi için motorun takılacağı yere standart 220V enerji hattının çekilmiş olması gerekmektedir. Fotosel kullanılacaksa eğer motordan fotoselin montajının yapılacağı noktaya fotosel için kablo çekilmesi gerekmektedir. Motor ve fotoselin montajının yapılacağı nokta arasına fotosel bağlantısı için lablo çekilmesi mümkün olmadığı durumlarda pilli fotosel yada reflekte fotosel kullanımı ile fotosel bağlantısı da yapılabilir.

Otomatik kapı montajlarında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur ise kapının montajının yapılacağı zeminin terazide olmasıdır. Terazide olmayan zemine yapılan kapı montajlarında kapı motoruna binen yük miktarı artmaktadır. Bu durumda motorun ısınmasına ve erken yıpranmasına neden olmaktadır. Bu tarz zeminlerde motor seçimleri zemin durumu göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.

Otomatik kapılarda kullanım amacına uygun seçilen ürünler uzun ömürlü ve sağlıklı çalışacaktır.

Doğru seçim, doğru montaj, kaliteli işçilik ürünün kalitesini gösterecek ve müşteri memnuniyeti sağlayacak en önemli unsurdur.


sigortalı nakliye ankara,


BAZI MAKALELER

08 Ağustos 2016
Çelik Kepenk Sistemleri | Çelik Kepenk Ankara | Otomatik Çelik Kepenk

Çelik Kepenk Nedir? Nasıl Çalışır? Avantajları Nelerdir?

03 Ağustos 2016
GARAJ KAPISI ANKARA

Garaj Kapıları Nasıl Çalışır,nerede Kullanılır,bizlere Avantaj Sağlar Mı ?

02 Ağustos 2016
Çelik kepenk Ankara'da imalatını yapan firmalar.

Çelik kepenk imalatı konusunda hizmet veren firmamız Ankara'da bulunmaktadır. Çelik kepenk nedir? Nasıl üretilir.

30 Temmuz 2016
Otomatik kepenk nasıl çalışır?

Otomatik kepenk sistemleri çalışma prensipleri, otomatik kepenk nasıl çalışır?

10 Ağustos 2016
Endüstriyel Kapı Ankara | Seksiyonel Kapı Ankara | Fabrika Kapısı Ankara

FABRİKA KAPISI NASIL ÇALIŞIR? MONTAJI NASIL YAPILIR?

08 Ağustos 2016
Otomatik kepenk sistemlerinin arıza durumları

Otomatik kepenk sistemlerinin arıza durumları ve yapılması gerekenler

23 Ağustos 2016
Reklam tabelalı cephelere otomatik kepenk uygulaması

Reklam tabelalı cephelere otomatik kepenk yapılabilir mi, montaj yöntemleri nelerdir?

15 Ağustos 2016
Otomatik panjur arızaları

Otomatik panjurlarda en sık rastlanan arızalar nelerdir? Otomatik panjur arızalarında yapılması gerekenler nelerdir?

09 Ağustos 2016
Otomatik fotoselli kapı arızaları

Otomatik fotoselli kapı arızaları nelerdir ve arıza durumunda yapılması gerekenler nelerdir?

01.09.2016
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OTOMATİK KEPENK SİSTEMLERİ

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KULLANILAN KEPENK SİSTEMLERİ NELERDİR ?